غربالگری نوزادان با یک قطره خون

ساخت وبلاگ

مسابقه چطور


در این مسابقه هیچ کس بازنده نیست!!۵۰ هزار تومان کارت تخفیف هدیه از طرف بامیلو برای همه شرکت‌کنندگان!
۳ آیفون ۷ پلاس برای ۳ نفر + تندیس
۱۵۰ هزار تومان برای ۱۰ نفر + تندیس
فقط ۲ هفته فرصت دارید
برای جزییات بیشتر و اعلام آمادگی برای مسابقه روی بخش زیر یا عکس بالا کلیک کنید.


امتیاز به این مطلب!


4 views

بازدید

غربالگری نوزادان با یک قطره خون

غربالگری نوزادان با یک قطره خون :

چهره بیماری‌ها در دنیا در حال تغییر است و این قضیه در مورد همه گروه‌های سنی از کودک گرفته تا میانسال و سالمند صدق می‌کند. مرگ‌ومیر کودکان به‌ویژه کودکان زیر ۵ سال در سال‌های اخیر کاهش چشمگیری داشته و حتی سازمان بهداشت جهانی، ایران را یکی از کشورهای موفق در زمینه کاهش مرگ‌ومیر کودکان معرفی کرده است. در آستانه برگزاری بیست و هشتمین کنگره بین‌المللی بیماری‌های کودکان، چهاردهمین همایش ملی پرستاری و اولین همایش بین‌المللی پرستاری کودکان، مسوولان برگزاری این همایش‌ها نسبت به شیوع چاقی و بیماری‌های کودکان هشدار دادند. موضوع مهمی که در نشست خبری این کنگره مطرح شد، شناسایی ۵۰ تا ۶۰ بیماری متابولیک در کودکان به وسیله طرح غربالگری نوزادان از طریق یک قطره خون بود که اتفاق بزرگی خواهد بود.

در ۴۰-۳۰ سال گذشته، بیشتر مرگ‌ومیر کودکان به علت بیماری‌های واگیر یا اسهال و استفراغ بود اما در حال حاضر چهره بیماری‌ها تغییر کرده و چالش اصلی ما در مورد بیماری‌های کودکان، بیماری‌های متابولیک است. این بیماری‌ها به این دلیل اهمیت دارند که اگر دیر تشخیص داده ‌شوند، ضایعات عصبی ایجاد می‌کنند و می‌تواند مشکل‌آفرین شود. به همین ‌علت ما در حال راه‌اندازی مرکز متابولیک ایران هستیم و در این مرکز بنا داریم به صورت پایلوت نوزادان را غربالگری کنیم. این اقدام بعد از برگزاری کنگره آغاز می‌شود و امیدواریم بتوانیم به‌تدریج آن را کشوری کنیم. در حال حاضر در کشور فقط چند بیماری در نوزادان غربالگری می‌شود؛ بیماری‌های تیرویید و بیماری PKU. اما در مرکز طبی کودکان بنا داریم بیش از ۵۰ بیماری متابولیک را غربالگری کنیم.

غربالگری نوزادان با یک قطره خون
غربالگری جدید به این صورت خواهد بود که با یک قطره خون نوزاد به کمک یک دستگاه در عرض ۲دقیقه می‌توانیم وضعیت نوزاد را بررسی و ۶۰ بیماری را تشخیص بدهیم؛ بیماری‌هایی مانند حساسیت‌های پوستی و غذایی، گالاکتوزمی، فنیل کتونوری و…
البته می‌توان این تست را برای کودکان بزرگ‌تر هم انجام داد، اما مهم این است که قبل از اینکه بیماری‌شان علامت‌دار شود و ضایعه دهد، بتوان از بروز آن پیشگیری کنیم.
برای کشوری شدن این برنامه، یا دولت باید هزینه‌ها را تقبل کند یا این کار را با مشارکت بیمه‌ها و مردم انجام دهیم. در عین حال باید توجه کرد این هزینه‌ها از نظر اقتصادی مقرون به‌صرفه است چراکه بعدها هزینه‌های درمان بیماری‌ها تا حد قابل‌توجهی کاهش می‌یابد. هر غربالگری ۱۵۰ هزار تومان در بخش دولتی هزینه دارد و در پایلوت برنامه قرار است خود وزارت بهداشت موارد را به ما معرفی ‌کند و ما آنها را غربالگری کنیم و بعد از آن نتایج بررسی شوند.

غربالگری نوزادان با یک قطره خون
ظرفیت بیمارستان مرکز طبی محدود است : یکی از مشکلات دیگری که بهتر است در مورد آن صحبت کنیم، این است که بیمارستان مرکز طبی کودکان به‌عنوان قطب علمی بیماری‌های کودکان است ولی ظرفیت محدود پذیرش دارد زیرا بیمار از بیمارستان‌های دیگر هم به اینجا ارجاع می‌شود. مطمئنا در سال آینده با توجه به حجم بیماران مشکلات‌مان بیشتر می‌شود. در حال حاضر بیمارانی که باید در بخش‌های ویژه بستری شوند به‌دلیل کمبود جا در بخش‌های عمومی خدمت دریافت می‌کنند، بنابراین باید یک مرکز سطح۴ ایجاد کنیم تا بتوانیم پاسخگوی بیماران باشیم. در حال حاضر مرکز طبی کودکان با این ظرفیت، مشکلات زیادی دارد چرا که اکنون همه ظرفیت‌های مرکز پر است و افراد به صورت شبانه‌روزی کار می‌کنند و امکاناتی هم که به مرکز داده می‌شود با مراکز با سطوح دیگر یکسان است. به‌عنوان مثال ویزیتی که در مرکز طبی کودکان دریافت می‌شود، همان مقداری است که در مرکز سطح۱ در شهرستان‌ها پرداخت می‌‌شود.
چاقی؛ مهم‌ترین بیماری کودکان
شایع‌ترین بیماری و نگران‌کننده‌ترین مشکلی که کودکان با آن مواجه هستند، چاقی و اضافه‌وزن است که علت آن پرخوری، کم‌تحرکی و باورهای نادرستی است که والدین نسبت به تغذیه بچه‌ها دارند. متاسفانه خانواده‌ها فکر می‌کنند هر چه کودکان بیشتر بخورند، سالم‌ترند. در عین حال تغذیه نامناسبی در مدارس وجود دارد و چنین مواردی این معضل را ایجاد کرده است. ما هر سال در کنگره به بحث چاقی کودکان می‌پردازیم، اما واکنشی دریافت نمی‌کنیم. این در حالی است که این موضوع به‌تدریج به معضل بزرگی تبدیل می‌شود چرا که چاقی مادر همه بیماری‌هاست.
یکی دیگر از مشکلاتی که در کودکان دیده می‌شود، بیماری‌های ژنتیکی و متابولیکی است که با تشخیص زودهنگام آنها و پیشگیری از تولد این کودکان می‌توانیم میزان آنها را کاهش دهیم. باید توجه کرد برخی از این بیماری‌ها اصلا درمان‌پذیر نیستند و باید از تولد چنین کودکانی پیشگیری شود و این کار در تمام دنیا انجام می‌شود.
دکتر علی ربانی ، فوق‌تخصص غدد اطفال
منبع : salamat.ir

دانلود کتاب


پايگاه دانلود رایگان کتاب...
ما را در سایت پايگاه دانلود رایگان کتاب دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان takbook بازدید : 352 تاريخ : دوشنبه 10 آبان 1395 ساعت: 15:32

خبرنامه