باهوشترین و کم هوشترین کشورهای جهان در سال 2019

ساخت وبلاگ
سلام،

من رشتم روانشناسیه و توی روانشناسی هم فیلدم هوش و حافظه هستش و میخواستم بگم که این شکل تحقیق ها رو معمولا بچه های روانشناسی انجام میدن، بعلاوه همین اول بگم که به همون اندازه که شما کشورتون رو دوست دارید منم دوست دارم.

متاسفانه خبر بد اینکه "بله" نه تنها در آزمون های عمومی هوش بلکه (به شکل دور از انتظاری) در سایر آزمونهای تواناییهای شناختی مثل حافظه هم، نمره متوسط جامعه ایرانی از نمونه های غربی کمتر میشه، برداشت خود من بر اساس یه مقاله که مال قبل از 1350 بود (فک کنم از دانشگاه شیراز بود) و دیدم، اینه که این پدیده بشکلی ریشه های عمیق تری از اونچه که برخی ممکنه فکر بکنن داره، هرچند شرایط فعلی در ادامه میگم که چرا خیلی بدتره.
بعلاوه باز هم در مورد صحت این گونه نتایج باید بگم که توی روانشناسی بدین شکل نیست که شما یه کشور از دانشجوهای برتر نمونه گیری بکنی، یه کشور دیگه ازجامعه روستایی و ... هرچند سهل انگاریهایی ممکنه وجود داشته باشه، ولی داوریهای سخت گیرانه ای میشه و محققایی که این سالهای اخیر دارن کار میکنن همه متغیر ها رو در نظر میگیرن و تا حد امکان کنترل میکنن. پس عموما این نتایج (حالا چند تا کشوری بالا تر یا پایین تر) قابل اطمینان هستند.

در مورد اینکه چرا:
اولا: نمره هوش (حداقل اون چیزی که امروز ما با آزمون های موجود مثلا وکسلر میسنجیم) بشدت تحت تاثیر عوامل محیطی قرارمیگیره (امیدوارم بر همین اساس نتیجه نگیرید که خوب این پس هوش نیست و خیلی مهم نیستش)،خوب تفاوت فاحش در امکانات و عوامل محیطی بین ایران و کشورهای اروپایی و مثلا سومالی که نیاز به توضیح نداره، مثل تفاوت کیفیت علمی معلم ها در طول تحصیل مدرسه یا امکانات موجود در مدرسه و ...

دوما: ما توی ایران پدیده سلکشن معکوس داریم (این در حالیه که سالهاست برخی کشورهای غربی دارن نهایت استفاده رو از سلکشن میبرن)، شما فرض کنید میخواین متوسط قد 10 نفر رو اندازه گیری کنید. منتها اول یه دونه خیلی قد بلند دو متری داخلشون دارید اون رو جدا میکنید و حالا به هر دلیلی اندازه گیری نمیکنید. خوب معلومه که متوسطه قد نمونه تون خیلی کمتر میشه (با فرض جامعه نرمال: که اکثر افراد جامعه قد متوسطی دارند) خوب برای هوش هم همینه، ما سالهاست که اولا پدیده فرار مغزها داریم، بعلاوه به اعتقاد من ما پدیده له کردن مغز ها (این اصطلاح رو از خودم گفتم) رو هم داریم. یعنی شرایطمون رو تو جامعه، دانشگاه و ... به شکلی تنظیم کردیم که مثلا اونی که پارتی و سهمیه داره انتخاب میشه و اونی که نداره حالا هر چقدر هم با استعداده حذف میشه (امیدوارم نگید که خوب این بازم باهوشه و هنوزم استعدادش توی جامعه وجود داره: خیر به این شکل نیست، فرد بااستعدادی که آموزش و محیط رشد مناسب پیدا نکنه، به اون نمره هوشی هم که ذاتا توانش رو داشته نمیرسه)،
به این اضافه کنید شرایط مالی و خانوادگی برخی ها رو که خودشون اصلا وارد رقابت نمیشن (مثالش هم کلاسی راهنمایی منه که از نظر هوش یه سر وگردن از حدود 100 تا دانش آموز همکلاسیش بالاتر بود (اگر نگم که نفر اول کل مدرسه بود) و برای همه واضح بود که چقدر با استعداده، منتها الان تو یزد با مدرک دیپلم داره کارگری میکنه، اونم فقط بخاطر نداری و فقر شدید خانوادش)

بعلاوه اضافه کنم که من با بحث از دست رفتن ذخیره ژنتیکی (اینجا به این معنی که: احتمالا فرار مغزها منجر به کاهش تعداد متولیدن با هوش سرآمد یا نابغه میشه) موافقم، هرچند سرعت این پدیده با توجه به جمعیت جامعه ما بایستی احتمالا کند باشه.

پايگاه دانلود رایگان کتاب...
ما را در سایت پايگاه دانلود رایگان کتاب دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان takbook بازدید : 308 تاريخ : سه شنبه 16 مهر 1398 ساعت: 19:29

خبرنامه