۵ اثر مسافرت هوایی بر سیستم بدن

ساخت وبلاگ

با نصب نوار می‌توانید، همیشه و همه جا از شنیدن کتاب‌های صوتی لذت ببرید. با نصب این نسخه علاوه بر دسترسی به صدها عنوان کتاب صوتی ۸ کتاب صوتی رایگان هدیه بگیرید.

دانلود نسخه اندروید


دانلود نسخه ios


طاقچه


مجموعه کتاب‌های «بی‌شعوری» به شما کمک می‌کند بی‌شعورها را تشخیص بدهید، از خودتان در مقابلشان محافظت کنید و از همه مهم‌تر اینکه خودتان به بیماری بی‌شعوری دچار نشوید! بی‌شعورها همه‌جا هستند و به هر گوشه و کناری سرک می‌کشند تا بقیه را هم آلوده کنند. اگر آنها را در اطرافتان نمی‌بینید باید نگران شوید. مجموعه کامل «بی‌شعوری» نوشته خاویر کرمنت را از فروشگاه کتاب الکترونیک طاقچه دریافت کنید.

لینک کتاب


دانلود نسخه اندروید


دانلود نسخه ios


امتیاز به این مطلب!


8 views

بازدید


۵ اثر مسافرت هوایی بر سیستم بدن/

5 اثر مسافرت هوایی بر سیستم بدن

۵ اثر مسافرت هوایی بر سیستم بدن/

سفرهای هوایی می‌توانند تاثیرات مختلف و گاهی آزاردهنده‌ای برای برخی از افراد داشته باشند. آشنایی با عوامل منفی ناشی از سفرهای هوایی، می‌تواند ما را در مدیریت این مشکلات و داشتن سفری ساده‌تر، یاری کند. نشستن اجباری روی صندلی هواپیما، غیرممکن بودن خواب راحت و مصرف غذاهایی که مورد علاقه‌مان نیستند، فقط چند مورد از مشکلات سفرهای هوایی به‌شما می‌روند.

۵ اثر مسافرت هوایی بر سیستم بدن

با این‌حال، بدن ما هم می‌تواند از راه‌های مختلفی نسبت به پرواز با هواپیما و قرار گرفتن در ارتفاع واکنش نشان بدهد. آشنایی با مهم‌ترین واکنش‌های بدن در سفر هوایی به ما کمک می‌کند تا در این سفرها، وضعیت خودمان را بهتر مدیریت و کنترل کنیم. مثل بالن باد می‌کنیم هرچه ارتفاع بیشتر شود، فشار کابین هواپیما هم پایین‌تر می‌آید.

مقدار زیادی گاز در بدن ما وجود دارد که نسبت به این افت فشار واکنش نشان می‌دهد. این افت فشار باعث می‌شود که گاز موجود در بدن ما، خصوصا در دستگاه گوارشی و روده‌ها گسترش پیدا کند. درنتیجه، ما در سفرهای هوایی با احساس دل‌درد، نفخ و حتی یبوست مواجه می‌شویم.

نوسانات گاز در این وضعیت می‌تواند روی سینوس‌ها و گوش‌ها نیز تاثیر منفی بگذارد، و اجازه ندهد که هوای کافی وارد بدن شود. خمیازه کشیدن در این حالت معمولا به حل مشکل کمک می‌کند. دردهای بدن بدتر می‌شوند فقط دستگاه گوارش نیست که نسبت به تغییرات در فشار هوا واکنش نشان می‌دهد. در این وضعیت، مایعات و گازهای درون سیستم گردش خون و مفصل‌ها می‌توانند حجم بیشتری به خودشان بگیرند و درنتیجه فشار بیشتری به مفصل‌ها وارد کنند. بنابراین، جای تعجب ندارد که افراد مبتلا به بیماری‌هایی مانند آرتریت، با تشدید علائم بیماری‌شان در طول سفرهای هوایی مواجه می‌شوند. البته این افراد نباید نگران شوند، چون این واکنش نوعی مکانیسم حفاظتی هوشمندانه است که از عصب‌ها و مفصل‌ها محافظت می‌کند.

نسبت به سرماخوردگی حساس‌تر می‌شویم تقریبا نیمی از هوای داخل کابین هواپیما دوباره به جریان می‌افتد و این یعنی سیستم ایمنی بدن به‌طور مداوم در معرض تماس با میکروب‌های مختلف قرار می‌گیرد. به همین دلیل،‌ شانس ابتلا به سرماخوردگی در طول سفرهای هوایی تقریبا ۱۰۰ برابر بیشتر از حالت عادی است. برای جلوگیری از این مشکل می‌توانید از خوردن مواد غذایی خاص یا مکمل‌های مناسب برای تقویت سیستم ایمنی بدن کمک بگیرید. خسته‌تر و تشنه‌تر می‌شویم در طول یک پرواز سه‌ساعته، بدن می‌تواند ۱.۵ لیتر آب از دست بدهد. رطوبت بدن هم می‌تواند ۴ درصد کاهش پیدا کند و با توجه به هوای در گردش هم رطوبت پوست خیلی سریع‌تر از بین می‌رود. حتی این احتمال وجود دارد که غدد ترشح‌کننده مخاط در دهان، بینی و گلو خشک شوند و احساس خشکی دهان و گلو به‌وجود بیاورند.

در این وضعیت، بدن دچار کم‌آبی می‌شود و احساس تشنگی و خستگی در ما به‌وجود می‌آید. مساله کاهش سطح اکسیژن در کابین هواپیما نیز میزان اکسیژن در خون کمتر می‌کند و احساس سردرد، سرگیجه، حالت تهوع و… ایجاد می‌کند. ساعت داخلی بدن مختل می‌شود همه ما با جت‌لگ آشنا هستیم، چون گاهی اوقات در خانه خودمان هم احساس خستگی بیش از حد می‌کنیم و تمام ظهر را چرت می‌زنیم. پرواز از غرب به شرق و عبور از دو یا سه منطقه زمانی، ساعات بیداری ما در نور روز را افزایش می‌دهد و درنتیجه ساعت بدن را مختل می‌کند.

در این حالت، بدن براساس الگوی ۲۵ ساعت فعالیت می‌کند، نه الگوی طبیعی ۲۴ ساعت. افرادی که به مکان‌های خیلی دور مانند استرالیا یا نیوزیلند سفر می‌کنند، با جت‌لگ شدیدتری مواجه می‌شوند. بنابراین، قبل از سفرهای طولانی حتما بیشتر از حد معمول بخوابید و بیشتر استراحت کنید.
عصر ایران

 

دانلود کتاب
پايگاه دانلود رایگان کتاب...
ما را در سایت پايگاه دانلود رایگان کتاب دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان takbook بازدید : 323 تاريخ : سه شنبه 23 خرداد 1396 ساعت: 22:11

خبرنامه